torsdag 28 juli 2016

NAMNSDAG, FÖDELSEDAG, VARDAGAR OCH FESTDAGAR

Livet är inte bara en fest, det är även en dans på rosor....känns nästan lite så denna vecka. Christinorna har vi firat, som hade namnsdag på söndag, dvs, min mor, jag och min dotter Juliana, som dessutom hade födelsedag på Christina dagen. Så en och annan tårtbit har det blivit, ute i Nätihamn. Festdressen lämnade vi i staden och alla såg sådär härligt avslappnade och halv vilda ut, så som det ska vara på sommarstugan.


 Namnsdagskaffet i söndags...


 Tvillingarna Lovisa och Sofia...ja och vem var vem...tror att hon till höger är Sofia :)

Måndagkväll blev en fin och trevlig kväll ute på Ådön, där vi några från ungdomstiden träffades och pratade minnen. Värdinnan Åsa hade gjort härliga sallader med gott grillat till.






En vanlig tisdags middag hemma hos mig. Nja, kanske inte, men i bland kan man lite "lyxa till" vardagen, så att det känns lite festligt.



Onsdagkväll och "kakmonstren" invaderade Nätihamn, dvs vi firade Juliana med kaffe & tårta.
 ....och Juliana "spexade loss"...och jo, jag hade tillåtelse att sätta detta "galna" fotografi på bloggen :)

Pokemon...finns dom i Nätihamn? Åtminstone är det några som hoppas att även de skulle infinna sig till kaffekalaset.


Härlig start på denna vecka. Härligt sommarväder...och vi dansar vidare på rosorna .

Ha det gott!
Kram fr Janet

onsdag 27 juli 2016

NU ÄR DET LJUVLIG SOMMAR

Ja, den sången börjar lite sjunga inom en, just en sådan här ljuvlig sommarkväll. Nästan ett helt magiskt ljus var det. Värmen i stan blev nästan för "tjock" då temperaturen närmade sig +30 strecket...så bara att åka ut till Nätihamn, för att få lite havssvalka



 Människor njöt ute på havet i kanoter och båtar och en del människor hade valt att åka högt uppe i det blå....


 Sällskap vid stranden hade man också, av mer eller mindre tama småfåglar...

Igen en helt underbar dag, att vara tacksam över...har umgåtts med glada härliga människor, sådana som förgyller kvällen, så att man småler länge efter....stunder att komma ihåg...
Hoppas på många sådana fina kvällar ännu denna sommar.

Sköt om er och njut av årstiden!
Kram fr Janet

måndag 18 juli 2016

LILLA LILJAS FEST

I lördags var det lilla Liljas fest, en namngivningsfest. Lite annorlunda, då vi tidigare alltid haft dop, för de små, men föräldrarna måste ju själv få bestämma huru de vill göra. En riktigt trevlig fest blev det, för mitt första barnbarn, som fick namnen Lilja Tekla Maria. 
Vi fick träffa nya släktingar och gamla vänner, umgås, dricka kaffe och äta tårta och lilla Lilja "uppförde sig" alldeles exemplariskt. Nöjd och glad och från famn till famn smålog hon.



 Bakat hade vi gjort i flere dagar och i frysen finns ännu tårtor och godsaker. Vi har alltid en förmåga, att baka för mycket och två dagar till får vi äta gräddtårta, så välkommen in på kaffe till mitt om ni känner för en bit hallongräddtårta :)

                                             Lite blomfix, innan gästerna anlände.

                                                Lilla Lilja och faster Julia

                                    Faddrarna, dottern Evelyn och Benjamin

                                           Fastrarna Julia och Adeline
                                               Maja och min moster Maggie

                                                   Hårt angagerade i Pokemon :)


                             Liljas farfar och farmor, Pär-Gustav och Petra.





                                         Fyra Generationer


                                             Mormorsmor Christina och Lilja

Så är det ju, som nästan vid alla fester...då gästerna gått, så kommer "fotograferna" ihåg och utbrister " Vi glömde ju att fotografera, dem och dem!" Men med all säkerhet blir det flere sammankomster och tillfälle för mera fotografering.

Det har gått en tid sedan jag bloggat...det blir lite så ibland. Skeden i ens liv, då man kanske inte riktigt hinner med allt man vill göra, men skall försöka sätta in lite bloggandet i min vardag igen...det blir lite som att skriva dagbok och för egen del är det roligt att gå tillbaka till gamla blogginlägg och se huru livet har förändrats. Dessutom har jag ju alltid gillat att fotografera. En del av fotona nu, har också Liljas pappa, Kevin tagit...just det...de glömde vi ju att fotografera, den nya lilla familjen tillsammans, men sånt händer, då man har många trådar att hålla i :)

Nu skall jag bara njuta av att få vara mormor...en ny helt underbar känsla och som ger så mycket glädje i livet. Tacksam.

Småningom har jag en spännande nyhet att igen berätta...men den är lite hemlig ännu :)

Sköt om er vänner!

Kram från, Janet