fredag 12 juni 2015

LITE SOMMARKÄNSLA

En doft av sommar har äntligen lite, lite kommit. Äntligen börjar det blomma i naturen, men i övrigt, så har nog vädret varit allt annat än trevligt. Regn och blåst och så fort som solen lite visat sina strålar, så har det nästan varit stormvarning. Men skräp i vädret har jag tänkt, vi hittar på ett och annat i varjefall. Suttit i solstolarna på terassen och huttrat i Bikini. Ja inta att undra på, att man blivit förkyld. Piknik vid havet i stormen. Har man bestämt sig, så har man! Tänk positivt, det finns inga jädra mygg!
En kväll åkte vi till Purmo och riktigt vackert var det runt den gamla kvarnen, som min gode vän visade och berättade om tiden, då den var i familjens ägo. Intressant...I den skulle jag faktiskt ha kunnat tänka mig att bo.Miniatyr över Sissbacka i Purmo...det heter väl så...rätta mig om jag har fel :)


Vi gick över broarna till de små holmarna och plockade liljekonvaljerEn liten "Stass Duva" hade också hittat till Purmo.

Äntligen på våran gård har det börjat blomma i träden. Humlorna surrar, Tack och lov, för då kan vi vänta oss en fin skörd av Körsbär och Äppel.


Även de vackra Prydnads Aplarna vid vägen är översållade av blommor.

...och Rododendron, så vacker så jag till och med knep av några kvistar, för att sätta i vasen inomhus. Det är väl ändå sista sommaren jag njuter av dem här...för nästa sommar bor jag någon annanstans....

Ja, katten Fia...hon satte sig på stenmuren, för att hålla reda på vad jag gör...


Hoppas på lite mera värme till midsommaren. I fjol hade vi +2 grader på Midsommarnatten...värre kan det väl inte bli?

Kram fr Janet

1 kommentar:

Margita sa...

Hej Janet!
Skulle säga att det heter Sisbacka, inte Sissbacka...kanske det var tryckfelsnisse som var i farten ;) (uttalas med långt ii)
Ha det gott!