måndag 5 september 2011

ROMANTISKA SOVRUM

En underbart varm september dag har vi i dag haft. För min del har jag inte hunnit vara så mycket ute och njuta av denna värme, eftersom jag haft studiedag med föreläsningar.
Med hösten kommer också en ny inspiration, att göra mysigt inomhus... så vi riktigt kan gosa i höstmörkret med tända ljus och sitta med en skön pläd runt oss, framför öppna spisen. Så även om det känns vemodigt, att sommaren, som vanligt, gick alldeles för fort, så har vi en mysig tid att se framemot.
Kanske vi också tillbringar mera tid i sovrummet, med en bra bok...för vem har nu tid, att sova bort sommaren.
Som ni säkert vet vi detta laget, mina kära läsare, så är jag obotligt romantisk...och var kan man göra det riktigt super romantiskt om inte i sovrummet.
Själv blir jag alltid så glad då jag kommer upp till mitt sovrum och jag känner ett behagligt lugn, då jag på kvällen får lägga mig i min säng. I mitt sovrum...finns ingen TV...ingen dator...och inget som påminner mig om mitt arbete, utan det är min "öde ö" där jag känner absolut noll stress.

Här kommer ngr bilder på helt ljuvligt romantiska sovrum, för er läsare. Kanske ni får ngn ide, till just ert sovrum.

Dämpade behagliga pastellfärger.

Som i himlen...detta ljusblåa sovrum med vit skir gardin i en klassisk himmelssäng.

Den mera pråliga varianten...men med en lugn färgskala i svagt grönt.

Lite mustigare röda färger, men som ändå ger ett varmt och lugnt intryck.

Lantlig Shabby Chic.


Kram fr Janet

2 kommentarer:

Camilla sa...

Varifrån kommer den vackra himmelsängen i den skita blåa sovrummet?! Skulle vilja köp den......

janets home & decoration sa...

Tyvärr vet jag ej, varifrån sängen kommer, Camilla. Troligen ngn utländsk tillverkning. Du får tillverka en egen med en enklare variant av sänggavel och 4 svarvade stolpar. Så målar du sängen i den färg du vill och köper en skir spetsgardin till den :)
Mvh Janet