söndag 10 juni 2012

HELGJOBB MELLAN REGNSKURAR


Denna helg skulle det bli lite trädgårdsarbete, hade vi planerat. Gäller att ha fart på, mellan alla regnskurar, eller regndagar som vi haft denna vår och försommar. Det blev i varje fall en biltur till Blomqvists Plantskola  i Lepplax, för att inhandla lite plantor. Skulle gärna köpt betydligt mera, men hade så svårt att bestämma mig och vill ju vara säker på, att jag blir nöjd :)
Det jag var ute efter var vita klätterrosor, med kanske en anings, anings rosa skiftning, men klätterosor fanns bara i rött...och det kan jag ej tänka mig, mot ett ett vitt funkishus. Skulle bli för skrikigt. Istället blev det vit klätterhortensia, eller gräddvit är väl blommen.
 Liten är den ännu, men lär skall bli 6 meter hög och väl hemkommen läste jag, att den lär sprida sig, som bara den, nästan så att den blir ett "otyg" i trädgården....vad har jag riktigt skaffat till vår husvägg nu, tänkte jag? Fast om jag lyckas med att få den att växa så pass mycket...ja det tvivlar jag på.

 Här skall den få klättra längs väggen vid hörnfönstret i köket och en planta, satte vi också på andra sidan köksdörren, under dotterns sovrumsfönster.

 Så här lär det väl se ut efter ngr år.... Kanske jag lyckas, för den lär skall var väldigt lättskött.

 Så blev det lite kanadensiska rosenbuskar, Martin Frobisher, som blir 1,5 meter hög och blommar hela sensommaren med svagt rosa rosor. De planterades bredvid huvudentren, under en del av vinterträdgårdens fönster. Lite futtiga, ser de ut just nu, men hoppas att de tar sig...och att jag kommer ihåg att vattna. Sällskap skall de få senare, då jag kunnat bestämma mig, för vad jag skall plantera bredvid dem.

 Så här vackert skall de blomma sedan...åh vad jag älskar rosor!
Nästa projekt blir troligtvis ungersk hängsyren. Det är också en syren, som jag tycker är helt underbar.

Denna regniga söndag gjorde vi en snabb loppis runda, egentligen för att köpa mera planterings jord. Hittade dessa söta, rätt rejäla kaffekoppar med änglamotiv på och trots att guldkanten sett sina bästa dar, kunde jag inte motstå dem...vem kan motstå ängla koppar. Så nu skall det drickas "ängla kaffe"... vad är då bättre än det?
Köpte även en mega bling, bling på gränsen till "too much" bordslampa med kristaller...och i rosa, förståss :), men den sätter jag ej bild på nu...har liksom en plan för den först.

Hoppas ni hunnit njuta av lite solsken i helgen...vi fick ju lite av den varan i varjefall.

Ha så Gott!

Kram fr Janet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Janet! Om det kan vara tröst här i Skåne är vädret lika regnig och mycket blåsig. Kanske lite varmare än där upp. Har också palnterade idag. Har ganska länge velat ha en Magnólia. Det blev två. Vi ska se om jag lyckas!? Det sägs att det är svåra plantor. Håll tummarna. Lycka till med dina plantor. Ha en varmare vecka. Kram, Jujunin

Anonym sa...

HEJ JANET!

DU ÄR SÅ SKICKLIG ATT PLANERA OCH FÖRVERKLIGA VACKERT,BÅDE INOMHUS,SOM I TRÄDGÅRDEN.PROFFSIGT,MÅSTE JAG SÄGA!

KRAM//MILOU

janets home & decoration sa...

Oj, Magnolia...lyckans dig, Jujunin, som bor i Skåne och där sådana växter klarar vintrarna!
Önskar dig en varm och solig vecka, Kram Janet

Tusen tack, Milou....man har så mycket ideer, men så lite tid med allt..och sedan skall det ju skötas också. Kram Janet

Gerd sa...

Hej!Nog finns det rosa klängrosor New Dawn heter den som vi har inköpt vid Sunds!!!
Hälsn.Gerd

janets home & decoration sa...

Kollade inte vid Sunds, därför att tidigare i vår då jag frågade, så hade de inte alls i sin lista det...egentligen ville jag ha en nästan vit ros mot väggen, så new dawn skulle kanske blivit för rosa...men men vem vet , kanske man sätter New Dawn i en rosenport istället :)Tack för tipset, Gerd! Kram Janet