lördag 5 november 2011

ALLHELGONA

Denna allhelgona var vi, som alla andra allhelgona helger till gravgården, för att tända ljus på gravarna och sända alla våra kära, som inte längre finns hos oss, en tanke.
Visst minns vi dem andra dagar också, men just denna dag är ju speciell. Jag minns min kära mormor Tekla, som var en liten kvinna med ett stort hjärta och som var en tusen konstnär, alltid med många järn i elden. Jag minns min morfar Victor, som brukar spela på sin mandolin och som sjöng av hjärtans fröjd.
Min farmor Lempi, som "skämde bort mig", eftersom hon själv hade fått 5 busiga pojkar och första barnbarnet blev den efterlängtade flickan. Farfar Gustav som jag vandrat som barn med till hönshuset för att mata "tipporna", som han kallade sina höns.
Min kära morbror Erik, som spelade ljuvliga franska sånger på sitt dragspel och min farbror Nisse, som så hastigt togs ifrån oss i somras och som jag i min barndom vandrat med i Fiskars bruks skog och mark.
Mina barns farmor, Riita, som endast var hos oss 3 veckor efter att hon fått sin diagnos.
Många andra kära personer tänker vi också på denna speciella kväll, som inte längre finns här hos oss.Vi gick till vår kyrka Pedersöre kyrka, för att tända ljus på gravarna och även tända ljus för de som är begravda på andra orter. Det var så fint och så stämningsfullt med alla ljusen, som brann på gravarn och Pedersöre kyrka var så vackert upplyst i kvälls mörkret. Vilken vacker kyrka vi har....eller vi har ju 2 stora kyrkor i vår stad. Pedersörekyrka ligger ca 1,5 km fr torget och mitt inne i centrum finns Jakobstads kyrka, en gul vacker träkyrka.

Jag önskar er all en fin allhelgona helg.

Kram fr Janet

Inga kommentarer: