lördag 31 december 2011

ETT NYTT ÅR


År 2011 börjar gå mot sitt slut och det gör att man lite tänker tillbaka på året som gått.
Vad har då hänt under detta år och har man fått uträttat det som tänkt, blev året som man tänkt?
För min del bjöd året på en hel del överraskningar, spännande saker, men även, så som livet kan vara en del motgångar att ta sig igenom.
Jag inledde ju året med fortsatt sjukskrivning, som totalt skulle pågå i ett år...men efter att ett år har gått, så skall man ju klara sig utan sjukpenning oberoende om man fortfarande är dålig...det var ju den arma ryggen och min SLE reuma som bråkade...
MEN jag beslöt mig för att nu skall det bli "andra bullar" och började dagen med att tacka för att jag har världens bästa rygg, tackade för mycket...att jag mådde bra, tackade för att dagen varit bra då lade mig till sängs.
I slutet av januari satte jag mig på en utbildning, som kommer att ta ca 2 år. Skulle ngn sagt mig för ett år sedan, att jag skall börja med vuxenstudier och sådana studier som ger en specialyrkesexamen i produktutveckling, så skulle jag väl ha skrattat.. jag studera?
I mars bytte företaget namn. Skutnäsborgs Antik passade inte längre ihop med det jag höll på med och vi blev Madame & Mademoiselle.
Inte skulle jag heller trott att jag skulle börja inom modebranschen, man blir förvånad över sig själv ibland och vad man hittar på :)
Jag och Camilla Norrback började fundera över att ha Outletförsäljningar i Jakobstad och samarbetet med henne framskred, så att i maj höll jag den första Outletförsäljningen i mitt hem, som under ett veckoslut förvandlades till en tillfällig klädbutik.
Snabbt förstod vi, att dettta måste mera utvecklas och planerna att göra om garaget till kontor och liten Outletshop började.
Samtidigt började prototyperna för min egen produktion bli klar, Madame & Mademoiselle handmade Bags, samt andra accessoarer.
Tidiga hösten åkte vi till Stockholm, för en massa spännande möten, med designers och leverantörer och för att naturligtvis besöka Camilla Norrback koncept store och kontor. En trevlig förmiddag med Yvonne Ryding hade vi också, samt ngr andra Miss Sweden damer...

Hösten kom...och en mycoplasma infektion härjade i vårt hus och fällde den ena efter den andra. Oj vad sluta vi var...
Så påbörjades renoveringen av garaget, som skulle bli färdigt senast till 1:a december...MEN, ni vet ju hur det är med renovering, det vill ju dra ut på tiden...det kommer ngn överraskning, eller man ändrar planerna. Dessutom pendlade Kari fr Uleåborg hit varje veckoslut och jobbade och jobbade till in på sena natten, för att få det klat...och det blev ju klart före Julen, en vecka före Julen blev min Office & Shop klar. Så nu finns Camilla Norrbacks kläder ( Outlet) i shopen att handla, varje dag...

Ändå tycker jag, då jag tänker tillbaka, att jag hann så lite detta år, men egentligen har det ju varit stora förändringar....och jo, jag glömde ju, silversmideskursen, som jag började på...
Då jag även ser på min vision board, så har mycket blivit verklighet...och en del håller på att bli...
Det blir spännande att se vad det nya året 2012 för med sig.

Jag hoppas, kära läsare, att ni fått ha ett bra år 2011 och jag önskar er alla ett riktigt FINT GOTT NYTT ÅR 2012!

Kram fr Janet


6 kommentarer:

Anonym sa...

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2012!


Kram//Milou

janets home & decoration sa...

Tack Milou! Ett riktigt Gott Nytt År till dig också!
Kram Janet

Anonym sa...

Hej!
Vill ge ett livstecken ifrån mej.Läser fortfarande din blogg :)
Hade förra veckan sommarsemester och har det även nästa vecka.Ska bli skönt! Har några projekt pågång jag ska försöka få gjorda.Som sagt, försöka...
Vill önska dej en god fortsättning på det nya året/nina

janets home & decoration sa...

God fortsättning till dig med, Nina! Härligt med semester och projekt :) Ha så Gott!
Kram Janet

The Gourmet Donut sa...

Gott Nytt År, Janet! I am glad to hear your business is progressing well and that you are learning silversmithing. It sounds very interesting but also daunting. :) Mycket vackra Nya Året foto.
Kramar.

janets home & decoration sa...

Gott Nytt År till er i Canada också!
Har ni ätit mycket bulla ;) såg att du gjort ett blogg inlägg om finska bulla...
Kram fr Janet