tisdag 10 juli 2012

FAMILJETILLÖKNING

Denna dag har varit en dag, som heter duga, så ngt litet trevligt tyckte jag, att jag behövde unna mig som plåster på såret, så det blev tillökning i familjen "Mumin muggar"...inte trodde ni väl ngt annat bara.

Inte så många ännu, har liksom kommit av mig i samlandet...men det har kommit så mycket trevliga Mumin motiv på sistone, så nu skall muggsamlingen bli större...och skålar. Lite sugen på att köpa muggar med Astrid Lindgrens figurer är jag också.

 I köksfönstret blommar Mårbacka Pelargonerna, som jag räddade från en blomsterhandel i vår stad. De var nämligen så dåliga, så de skulle kastas. Men med lite kärlek, gödsel och vatten, så har de blivit såhär fina nu, de som bara var ngr bladskrottar i början på juni.


Dagen som började med att nya datorn behagade vara ansluten till nätet i 30 sekunder och min gamla laptop, trög som sjutton (hinner koka kaffe och dricka upp det innan man får en epost sänd, nästan..) fick ta över, telefonen, som stängde av sig själv, bilen som tappade sitt dörrhandtag i ngt av staden miljoner potthål i vägarna, Fpa som ville ha extra utredning av mig varför jag är så sjuk, (trots 1 överläkares skrivelse, en Reumatologs skrivelser, en ögonspecialists skrivelser , 2 andra läkares skrivelser)...slutade dock trevligt...men visst måste jag säga, att denna dag tärde lite på krafterna och nerverna :) Kan ju inte i mitt liv begripa mig på instansen FPA. Trots alla intyg, redogörelser, så alltid är det ngt som de vill ha kompletterat till utredningar. Frågade nog av dem, om de har lässvårigheter och om deras mål är att få människor att gå på knäna.
Så är det ju en sak, som vi ofta glömmer, då ngt går snett...eller morgonstarten inte är så riktigt bra. Vi glömmer ofta att försöka tänka positivt och vad blir resultatet, jo vi drar till oss mera negativitet under hela, hela dagen. Just precis så fel gjorde jag, fastän jag är ivrig läsare och utövare av The Law of Attraction. Först då jag tog ett djupt andetag...kokade kaffe , som jag hällde upp i min nyinköpta mugg, satt och såg på pelargonerna, som jag tyckte var så vackra, samt på rosenbuketterna som pryder flere bord, så svängde allting plötsligt och jag kände mig glad, för att just nu få sitta här och njuta av tillvaron.
...och då, fick jag plötsligt en liten present, en känsla av mildgivenhet av en annan människa..bara ngt smått, men som för mig betydde verkligt mycket.

Så tänk vad en bedrövlig, eller jobbig dag, kan vända bara vi stannar upp och ändrar våra tankar. Vi borde alla komma håg att göra det lite oftare.
Nu skall jag tillsammans med barnen njuta av denna regniga kväll, se på en bra film och tända lite ljus.

Ha så Gott, mina läsare!
Kram fr Janet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Håller med dej om FPA.Ibland funderar man vad dom ska med all information till? Engång blev jag lite arg när ännu en TILL blankett skulle fyllas i,frågade: vill ni ha min sko-och Bh-storlek åxå? Allt annat om mej själv hade jag redan skrivit i dom FÖRRA blanketterna.MEN som sagt,efter regn kommer solsken och man ska tänka positivt. Men ibland orkar man inte... Hos oss har vi gjort om i adb-rummet.Ny fondtapet,alla möbler e nya och mera förvaring.Det blev jag glad av :) Jippiii..../nina

janets home & decoration sa...

Ja Nina, är inte FPA för härlig instans. En av mina Facebook vänner sade att han kallar dem för Skyddarverkstan, för snällt namn egentligen :)Bra fråga med Bh och sko storlek :) Du vet jag är sjukskriven med B intyg av överläkare t.o.m 30 september p.g a ryggradsreuma...( får ju ändå sköta mitt företag) då jag var som sjukast kunde jag inte klä på mig, eller stiga upp ur sängen utan barnens hjälp...så fick jag irit på ögat, som hör till reuma sjukdomarna. Kunde ej köra bil, såg inget i trafikljusen...vinglade som en fyllhund och värken i ögat var olidlig. Sjukskriven av totalt 4 läkare...och FPA skickar papper åt mig att de vill ha utredning över varför jag ej kan arbeta...Kan du förstå hur knäppa de är!! Men som du säger så roligt att pigga upp sig med ngt...nya tapeter...eller vad man blir glad av...och framför allt tänka positivt, det mår man bra av, Länge sedan jag sett dig på jobbet, Nina... har saknat ditt trevliga sett där :) Kram Janet

Anonym sa...

Oj,TACK för dom orden.Värmer hjärtat att nån saknar :) Nu som bäst har jag eget ledigt.Har redan haft min semester.Men chefen förbjöd eget ledigt i år och jag blev ledsen.Skulle inte haft en dag heller tillsammans med min man.Men för ett par veckor sen ringde chefen att sommarjobbare finns och vill jag ha denna vecka eget ledigt,så får jag det. Jiipii.. Jag kommer i jobb nästa vecka och jobbar 4 veckor.Från den 13.8.2012 till sen 31.5.2014 har jag.... STUDIELEDIGT. Jag skall i skola!! Hör å häpna, jag ska studera till sömmerska.Mitt största intresse är virka,sticka,brodera med trampmaskin eller förhand,sy allt som jag bara kan,osv. Lite målning av alla de slag går åxå an. Nu e jag förväntansfull men även nervös.Hur ska detta gå?!/ nina

janets home & decoration sa...

Nina, klart att man saknat glada dig på HH! Oj, vad spännande tider du har framför dig, studier! Det kommer att gå SUPER, skall du se! Förresten hur var husvagnsupplevelsen :) ??

Anonym sa...

Hej!
Ordnar i mitt nya adb-rum.Nu ska mitt 4-vån docksskåp in i dom nya Liatorp-bokhyllorna med DÖRRAR.Äntligen slipper jag damm! Husvagnssemester var UNDERBAR! Åhh,vad jag trivdes,till 100 % kan jag lova, å vilken lycka att hitta en att hyra så nära.Har lite planer på att eventuellt hyra den på nytt i augusti när den inte mera är bokad.Men vi får se! I början av 2013 hyr jag husvagnen på nytt till midsommar och hela veckan när det är marknad i Kristinestad.Ska vara ut i god tid :) /nina