måndag 29 april 2013

SKÖNA SÖNDAG

Ja det var väl så ett TV Program på 80 och 90-talet hette, Sköna Söndag. Det var precis det jag ville ha denna söndag, eller egentligen lördag och söndag. Ut i naturen och njuta av vårsolen och ljuset.

 Lördagkväll körde vi till Fäboda och njöt av havsbrisen där...rätt kyligt var det nog, men härligt att se att havet var öppet. Några isflak flöt längs stranden och kanske det finns ett och annat isflak längre ute till havs också. De brukar ju kunna flyta omkring i kvarken ännu i slutet av maj.


 Längs Nätihamnsvägen flög Tranparet, som otroligt återvänder varje vår. Tänk att dessa fåglar kan navigera tillbaka till samma skogsäng, år efter år!

 Denna käcka krabat trippade omkring vid vägkanten.


                                   SÖNDAGMORGON OCH BED & BREAKFAST
 Kan man ha bättre start på dagen än så...i lugn och ro njuta av morgonkaffet och solen strålar in mellan gardinerna i sovrummet.

Så tog vi en biltur den lilla Lyckliga grannstaden, för att strosa omkring på Kuddnäs. Tyvärr var inte Zacharias Topelius barndomshem öppet ännu, så vi får återvända dit ngn annan gång, men lite bilder utifrån och från lusthuset tog vi i varjefall.

Så körde vi en sväng till Grisselören och satte oss på en bänk och njöt av solen.Följande ställe att stanna och njuta av vårsolen på blev Svedja Barnkoloni i Pörkenäs. Så vacker gammal byggnad, men som nog omedelbart borde börja renoveras...kunde inte låta bli att tänka på vad detta ställe egentligen kunde bli för en pärla.


Några fiskare satte ut, kanske vårens första nät.

Så lyckades ju även jag komma med på ett foto då jag strosade omkring bland vassen.
Vad havsluft kan göre en gott. Kunde inte tänka mig att bo på ett sådant ställe, där inte öppna havet  finns nära. Att andas in denna friska havsluft...höra lite vågskvalp gör susen efter en tung arbetsvecka och piggade verkligen upp vårtröttheten. Tänkte på ngr ord, som jag läste häromdagen...Andas in Kärlek och andas ut Tacksamhet!

Så blev jag lite "barnslig" och kom ihåg, då man som ung ofta skrev ngt i sanden på stranden.
Just såhär kändes det denna härliga vårdag...Love...till allting...

Kram fr Janet

Inga kommentarer: