söndag 24 juni 2012

SKOLPARKEN I JAKOBSTAD

Denna helg tog Kari och jag en promenad i Skolparken. Vilken vacker oas vi har, mitt i hjärtat av Jakobstad.

 Den vackra dammen med en fontän och guldfiskar, som simmar omkring.


Välkrattade gångar och små stentrappor, som leder upp till de olika planterings etagen. Minns då man som barn tyckte det var så kul att gå upp efterdse små stentrapporna/gångarna och gömma sig för mamma och pappa.


 Trappan upp till övre delen av Skolparken och i bakgrunden Jakobstads Gymnasium. Vilken härlig utsikt våra gymnasie elever har.

Massor med härliga blommor, blommar där just nu. Så här kommer en liten "kavalkad" med blommor, som både Kari och jag fotograferade.

Avslutar med en bild på små söta Löjtnats Hjärtan.
Undrar dock...hur många av oss Jakobstadsbor besöker denna vackra oas? Jag vet... jag hör inte till den skaran, som är där alltför ofta och det borde man ju....men jag saknar en sak i Skolparken. Då jag var liten flicka, fanns det en glasskiosk vid ingången till Parken, där man kunde köpa glass tillverkad i Jakobstads Glassfabrik. Varför kunde det inte byggas en liten, liten gammaldags sommarpaviljong vid ingången, där man kunde köpa sig en kaffe, bulla, sandwish. lemonad...eller ngt annat gott, att ta med sig i parken och ha en skön avslappnande kaffepaus.
En liten paviljong, som inte skulle vara större än en kiosk och som t.o.m kunde ha ngr små cafe bord och stolar runtomkring...oj vad mysigt det skulle vara...

Har ni vägarna till Jakobstad, så besök vår fina Skolpark!

Nästa gång tar jag picknick korgen med.
Ha så Gott!

Kram fr Janet

Inga kommentarer: