måndag 19 september 2011

BUSINESS AND PLEASURE IN STOCKHOLM

Detta veckoslut, eller egentligen blev det en förlängt veckoslut, åkte jag och Kari till Stockholm. Hade en hel del viktiga möten inbokade som berör min kommande butik och visste nog att programmet skulle bli väldigt tajt. Man vill ju så mycket, på så kort tid...hinna shoppa...uppleva och avnjuta goda middagar, på fina restauranger, sådant som man annars inte är bortskämnd med då man bor i en småstad....och släktingarna...alla skulle man ju vilja träffa...
Hotellet vi bodde på var Rica Hotel, Slöjdgatan...parallell gata till Drottninggatan...och i följande kvarter Kungsgatan. Med några steg, så var man på Hötorget och granne till Hotellet var en helt underbar gammaldags godis butik..Mmmm
Så att bo på Rica är att göra det lätt för sig om man vill shoppa.

Vi hade lyckats boka ett hotell, som var alkoholfritt, men det visste jag redan i förväg och det var verkligen rätt skönt, för det gallrade ju bort en hel del skränande hotell gäster, som vill festa hela natten...och för mig var det viktigt att ändå kunna få vila ut ordentligt med god natt sömn.
Vi hann bara checka in, så började rulliansen med telefonsamtal till alla möten.
Från vårt rums fönster hade vi utsikt över den stora vinterträdgården, i vilken morgonmålet serverades.
Jag kan lova, att det var ett morgonmål,som heter duga och som många fotograferade...så även vi...men jag vet ej om jag ids sätta bild på den mängd, som vi vräkte i oss varje morgon....men sista morgonen började det lite ta emot :)
Fast jag hade stora förväntningar angående morgonmålet, det hade ju utformats av svenska kocklandslaget och jag kan säga, att det som inte fanns...så behövdes ej heller. Innan man gick in i vinterträdgården fick alla hotellgästerna en vitaminbomb...färskpressad.
Detta är ett av de ca 10 morgonbuffe borden, som fanns i våningen under vinterträdgården.

Så en bra start på dagen fick vi...men på ngt sätt skönt att avnjuta ett enkelt morgonmål här hemma igen. Jag har aldrig varit en person, som kan smälla in mängder på morgonen. Brukar vara nöjd bara jag får min kaffemugg och mina två smörgåsar, men visst är det trevligt, att bara få komma till färdigt framsatt och dukat.

Så var det shopping och 3 rätters middag i Gamla stan, men mera om det senare...så fortsättning följer..

På min Madame& Mademoiselle blogg kan ni läsa om alla mina möten , så kika in där också :)

Kram fr Janet

Inga kommentarer: