måndag 27 augusti 2012

VILLAAVSLUTNING ELLER VENETIANSK AFTON

I helgen, eller rättare sagt i lördags, firades den traditionella Villavslutning eller Venetiansk afton. Lite vemodigt, för det betyder, att sommaren går mot sitt slut och de flesta flyttar upp från sina sommarstugor. 

 Vi valde, att ta en biltur längs 7-broars väg till grannstaden Kokkola, för att ta en titt på alla vackra facklor och lyktor, som folk hade tänt vid sina sommarställen....sååå stämningsfullt!

 En av de mest vackrast upplysta ställen, var några sommarstugor mitt emot "Hickarö Beach". Bilköerna var långa, eftersom bilarna körde fram som sniglar. En hel del människor hade valt, att stiga ur sina bilar och promenera över de två broarna, för att njuta av de stämningsfulla vyerna, samt se på alla raketer som  skjöts upp i luften.
 Mot midnatt återvände vi till Jakobstad och Gamlahamn viken, där vi konstaterade, att nästan det enda, som lyste upp den, var UPM fabriken, samt lastbåtarna vid hamnen. En del ivriga raketskjutare var ännu i farten och vi lyckades fånga ngr raketer på bild.


Eftersom jag bor ett stenkast från den vackra Gamla Hamn viken, så  kunde jag inte låta bli att tänka, huru vackert upplyst den kunde ha varit en sådan här kväll. Alla vi som bor där, kunde t.ex ha fört ner 10 vackra lyktor på var , till stranden, eller bryggorna. En brasa kunde ha brunnit där, ngn trubadur spela på sin gitarr och människor kunde ha umgåtts, denna stämningsfulla kväll....
Något man kanske kan tänka på till nästa år...

Hoppas ni alla hade en fin kväll!

Kram fr Janet

Inga kommentarer: