måndag 20 maj 2013

FREDAGSMYS VID FÄBODA CAFÈ & KITCHEN

På freddagkväll åkte vi ut till Fäboda, för att ta en kvällskaffe på Fäboda Cafe`& Kitchen, som nyligen både bytt ägare och fått en renovering. Redan vid entren möttes man av denna välkomnande sittgrupp...gillar, gillar...eftersom jag gillar gamla möbler. Det ger sådan charm!


 I dörren mötte oss denna glada tös. Verkar hon bekannt? Jo då, det är min dotter Evelyn, som vi också skulle hämta hem efter arbetsdagen på Fäboda.

 Inne i Cafe delen möttes man av vackra gråmålade små sittgrupper och rottinglampor, som höngde över borden. Karin, som tillsammans med sin man Saul köpt stället, berättade att det var gamla möbler, som tidigare funnits där då Fäboda Kaffestuga (som det tidigare hette) öppnade, som de låtit måla upp i en behaglig grå färgton.

 På en annan terass fanns denna vackra sittgrupp med massor av kuddar, att sitta och mysa i.

 Kvällen började gå mot sitt slut, men många strömmade ännu in till Cafeet, trots stägninsdags,  i den första varma sommarkvällen.

Kan inte annat säga, att nog är Fäboda Cafe & Kitchen på en av våra trakters absolut vackraste platser. Långa sandstränder...vackra klippor...sammetsskogen...och vem  kan motstå en solnedgång, som denna? Blev man dessutom lite frusen, så fanns sköna  små filtar, som man kunde svepa in sig i.
Stället har fått sig ett rejält lyft...och maten, jag den kan man bara sucka över, så god är den!
Ett ställe, som vi kommer att besöka många gånger i sommar.

Kram fr Janet

Inga kommentarer: