måndag 24 juni 2013

MIDSOMMARAFTON

Midsommarafton firade vi som vi brukar i Nätihamn. 
 Från ängarna plockas midsommarblomster av min moster, som alltid tycks hinna med det mesta...eller kommer ihåg det som vi andra glömt :)

 Långbordet med de gamla kyrkbänkarna dukas vid min morbrors villa och alla hämtar vi med ngt gott till middagen. Detta år blev långbordet betydligt kortare än vanligt, för minst 15 av vårt gäng hade inte möjlighet att komma...ngn var i Åbo...någon i Ekenäs...någon i Irland...och min äldsta dotter hade en spelning på en sommarrestaurang på Björköby.

 Vi brukar alla ha en förmåga, att göra det ganska rörigt och springa och "sjåsa på" för att få alla potatiskastrullar och grillade saker färdigt till klockslaget 17...men i år konstaterade vi att timingen var riktigt bra...så bra, att vi satt och väntade och njöt i solen, att klockan skulle bli 17.

 Baconinlindad sparris var det här på gång....
 Baconinlindade champingoner, som var fyllda med grönpeppar och paprika ost, var ett väldigt jobb med att vända och vända och fick då hjälp av dottern, som just kommit dit från jobbet på Fäboda Cafe & Kitchen.


...och titta...fick även min "mysgubbe" på bild, som för det mesta brukar vara den som står bakom kameran. Fast det gjorde han ju nog också nu och passade på att filma oss i smyg med mobiltelfons kameran.

 Även min hund väntade på att maten skulle bli klar...

Uppe i trädet tittade denna lilla krabat på, vad vi människor riktigt åt...kanske den väntade på att få samla ngt gott att äta åt sig själv och sina ungar

 En liten sväng om i midsommarvalsen...

 Så gick vi de ngr metrarna ner till stranden, förbi de gamla fiskarstugorna, för att sjunga allsång med de andra villagrannarna.

Hoppas ni alla haft en riktigt skön midsommarhelg. Härligt var det, att vi ändå fick ha en solig och vacker midsommarafton...och tur var det att regnet kom först på midsommardagen.

Kram fr Janet

Inga kommentarer: