onsdag 15 april 2015

LAW OF ATTRACTION ZELMA

Man skall akta sig vad man önskar, fast i detta fall inte. Satte med mina vänner på Påsken och diskuterade hundar. Jag vet ju att vår Dalmatiner, Bianca lever lite på övertid och att den tråkiga dagen kommer då vi bör göra ett svårt beslut. Egentligen är det ett under att hon orkat hela vintern. Berättade för vännerna, att jag alltid gillat stora hundar, men har lite tänkt om...tar jag en ny hund så skall den vara liten med svart lockigt hår! Så då den tidigare och före det också...tidigare ägaren inte kunde ha lilla busiga Fox Terriern, Zelma, på grund av allergi, så behövde jag inte mycket till tänketid. Jag visste ju att i vårt hus med hundar & katter, så finns det ingen allergi. Egentligen blir Zelma, min dotter Olivias hund, men eftersom hon är stationerad i Vasa och bor med pojkvännen i en lägenhet, där djur ej är tillåtna, så kommer hon att bo här ett tag....och Olivia är ju hemma varje veckoslut och hela sommaren.
Första dygnet hos oss, har Zelma busat med både våra kattor och hunden....men otroligt bra har den anpassat sig redan.Fox Terrier är en krävande hundsort och passar nog inte riktigt som första hund...men vi har ju uppfostrat ngr hundar tidigare. Bestämdhet är vad som gäller, så att hon inte tror att hon är världens medelpunkt hela tiden...men också mycket kärlek, så som alla små babysar skall ha.
I morgon kommer Olivia från Vasa och får träffa sin hund för första gången.
På fredag är det inbokat veterinär besök, för att få sin första vaccinspruta...ett måste om man skall gå i hundskola.

Hoppas på en lite bättre nattsömn denna natt!

Kram fr Janet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så söt! Är det en Foxterrierblandning alltså? (Fox terrier har ett helt annat utseende och kroppstyp)

janets home & decoration sa...

Vi hade fått uppgifter om att det var en Foxterrier och visste bara att Foxterrierna har temeprament och är ettriga och ingen hund som man kanske tar som första hund. Ett ryskat par hade haft valparna, men lämnat dem efter sig...så började "hundexperter" säga att det är en rysk, svart terrier, men det är den alldeles för liten till, f.a vara. Foxterriern är trefärgad, så det är ju inte en renrasig sådan. Troligtvis blandad med pudel, puli ja vem vet. Vi får se vad det blir, då den blir stor :) Men temepramentet är definitivt en terriers :)