lördag 20 augusti 2016

JUTHBACKA MARKNADEN

I fjol var jag mitt i min flytt av hemmet, då det var Juthbacka Marknad, så hade varken tid eller ork, att vandra där, men i år hade jag bestämt mig för att besöka Marknaden, som jag så många år tidigare gjort. Det är något speciellt med atmosfären...de flesta är muntra och glada, trots regnskurar. De som fyndar något kommer småleende gående konkande på sina fynd.
Jag skulle ju inte ha något, definitivt inte. Jag borde ju vara och sälja istället, mitt gamla lager, men det är också ett jobb, som behövs både arbetsteam till och övernattnings husvagn, t.ex. Nästa år...tänker jag alltid :)
Fyra damer åkte vi iväg, för att strosa omkring där. 
Efter ngr timmar hade jag bara "hittat" en grillkorv och en kopp kaffe...men så träffade jag på alltid prataglada och humoristiska Raul Pohjonen, som jag köpte denna rotting korg av. 
-"Jaha, du skaffar dig en Alkolator", skrattade han, för jag förklarade att denna korg blir perfekt, då man går på uppköp av goda viner. Så naturligtvis blev det ju en Alkolator.

Vandrade vidare i folkmassorna och tänkte ..."Är det något, som jag verkligen vill hitta här"..jo, en sån där termoskanna med fake rotting. En retro kaffekanna, som påminner om kaffestunderna hos mormors. Hann knappt tänka tanken klart, så var denna kanna rakt framför min näsa. Det blev köp, förstår ni ju.

Hittade också en liten karaff, att servera min hemgjorda lingon eller rönnbärs likör från. Perfekt!

 Ja...och mattan, som Anna-Greta sade åt mig.."Se så vacker matta!"
Var kunde den passa i mitt hem? Ja inte i sonens rum, då skulle han få spader :)

I köket såklart...som hand i handsken passade den. "Något för kattorna, att ligga på, då de kommer in från höstregnet", sade sonen. Nä nu gäller det att inte klotta då man äter :)
Nu tror jag att tavlan skall åka ner och en stor tallrikshylla komma upp på väggen. Gäller bara att hitta en händig karl, för den uppgiften...men antar att någon av svärsönerna fixar det.
 Hur mycket pengar spenderade jag på juthbackamarknaden då. Jo, 10 € för "Alkolatorn", 25 € för termoskannan, 5 € för karaffen och 10 € för mattan, plus korven och kaffet. Allting till priset av vad 1 matta skulle ha kostat, minst.


Kvällen tillbringades i Nätihamnen i hopp om att få se en vacker solnedgång...men har missat dem nästan hela sommaren. Himlen var ändå väldigt speciell denna kväll...och som det alltid är, mera speciell i verkligheten.

Nu blir det bärskogen på programmet. Får passa på, att vara ute, då vi har grannväder igen.

Ha ett fint veckoslut!
Kram fr Janet

3 kommentarer:

TIDSTJUVEN.com sa...

Wow, vilka fina fynd du gjorde i Nykarleby! :)

janets home & decoration sa...

Tack Tidstjuven :)
Jag tror det är lite så, att då man ej förväntar sig att hitta ngr fynd, så gör man det.

Marias Memoarer sa...

Många fina fynd du gjort! Jag fyndade inte mycket alls, men fotade och "fönstershoppade"(eller vad man ska säga) desto mer ;) Finns mycket bilder i bloggen :)