lördag 6 augusti 2016

PÅ TOLVMANSGÅRDEN I KRONOBY

I dag hade vi, jag och halva min "barnaskara", bestämt att vi skulle gå på Gammaldags marknad på Tolvmansgården i Kronoby. Trevligt också, att få träffa våra kära Kronobybor, Evelyns svärmor Maja, vi  medmammor, som vi brukar kalla oss. Vädrets makter gjorde dock sitt yttersta för att försöka avskräcka oss från en dag ute på landsbygden...men det lyckades ju inte, då det gäller historia och gamla saker och att få uppleva en fläkt från svunna tider. Så iväg åkte vi mellan störtskurar och hagelskurar, stormbyar, åska och lite solstrålar.

Här får ni lite kika in huru det ser ut på Tolvmansgården och byggnaderna som hör till gårdsgruppen.


 Maja och Jamika sprang och passade upp mellan regnskurarna.

 Min dotter Evelyn och hennes sambos syster, Jamika. Glada tjejer! Ungdomarna som hade hand om försäljningen i den lilla Lanthandeln.

 Vackra spolstolar.

 Sävarbeten i Loftbyggnaden.
 Torpstugan, där kunde jag ha suttit och myst, resten av sommaren :)


 En vacker skomakar symaskin.

 Loftbyggnaden


 Så kom solen fram, just precis, då vi skulle åka hem tillbaka. Solen värmde, så att det riktigt rök om snickarbods taken.
 Man fick riktigt lust att gnola på sången "Sol över backen..."


Visst måste man säga, att de som arrangerat allt detta hade en rackarns otur med vädret. Det hade varit så trevligt att äta köttsoppa i trädgården, men du blev det bara kaffe inne i stugan.
Ett härligt och glatt gäng som jobbade där, trots att de flesta var genomblöta av regnet.
Ni som inte besökt Tolvmansgården...gör det! Tror dock att säsongen är över för denna sommar...men kontaktuppgifter och info hittar ni HÄR
Jag kommer definitivt att besöka stället flere gånger.

Sköt om er i regnet, vänner!

Kram fr Janet

Inga kommentarer: