lördag 13 augusti 2016

SPÖKJAKT PÅ TORGARE PRÄSTGÅRD

Hela sommaren har vi pratat om att samlas och äta lunch på Torgare Prästgård, men vi har inte riktigt fått in det i vårt program. Nu hade vi bestämt, att denna lördag skulle det bli av och självklart skulle vädret visa sig från sin absolut sämsta sida...det var bara hagel som fattades, men det fick vi ju igår. Augusti, sommarmånad är det ju, men futtiga 9 grader och regn, så känns det mera som höst...men i trevligt sällskap blir det solskensstunder hur som helst!

 Det här är också en sån där miljö, som jag trivs som "fisken i vattnet"  i. God mat och trevlig betjäning!  Maja och Mikael kom från Rönnbacka med Jamika och Rasmus för att äta tillsammans med oss. Min dotter Evelyn är ju sambo med Maja och Mikaels son, Benjamin....och min son Vincent var också med. Torgare är väl lite som Majas "andra hem", där hon jobbat mycket och guidat besökare.


 Även en kör lunchade där, så vi fick njuta av lite körsång till kaffe och kakan....

Vackra tapeter....
 ....och vackert målade golvplankor...

Vad passar väl bättre en mörk regning dag, än att gå på lite "spökjakt". För på Torgare spökar det, det har svärsonen många gånger sagt...och självklart spökar det på en gammal prästgård.
 Rummet uppe på vindsvåningen...det är här som spöket bor, sade Jamika...för på väggen syns det!
Det är nämligen så, att då väggarna blev stänkmålade, för länge, länge sedan, så är det ett parti, lika stort som en människa, som färgen liksom ej fastnade på. Det stod något/någon i vägen....eller kanske det bara var målaren, som varit slarvig....men så berättas det..
Det fanns 2 stycken skrubbar/snedtakskamrar, som jag inte ville gå in i...det kändes...att nej, dit in vill jag ej gå. I den ena kammaren fanns en säng...och huru de än bäddade sängen, så blir det småningom en grop i den, som om någon skulle ha sovit där. Fanns gropen där idag också...jo då...men kanske det var grannens katt som smugit in och lagt sig där.
Fantasin kan nog skena iväg en sån där regnig dag, uppe på vinden på en gammal prästgård...men jag ville inte vara den, som gick sist nerför den smala vindstrappan :)

I ett rum på vinden fanns det namn skrivna i taket...och nu minns jag ej riktigt varför...men var det så att det var namnen på de som målat Torgare prästgård? Kan ha fel...

Trevlig dag...intressant snabb guidning av Maja. Vi hade lite tidsbrist...men det finns säkert en hel massa intressanta historier om stället.

Sköt om er i regnet....och hitta på något skoj! Det gjorde vi i dag.
Få se vad man drömmer om i natt :)

Kram fr Janet1 

Inga kommentarer: