tisdag 6 juli 2010

Vårt funkishusVårt hus, som blev byggt 1930, har varit en matbutik. Den byggdes åt Pedersöre Handelslag och jag minns ännu, då jag som liten brukade cykla dit f.a inhandla de goda pedersöre socker grisarna och hallondricka. På -90 talet, lät den förra ägaren, en arkitekt omplanera huset och en tillbyggnad med vinter trädgård och ett "tornrum" med balkong har gjorts.

Egentligen är huset en blandning av funkis, sydlänskt och inne i huset påminner fönstrena om de Gotländska stenhusens fönster. Eftersom huset aldrig blev riktigt färdigställt, så jobbar vi på med att få det färdigt. Tornrummet börjar bli klart, som blir mitt sovrum. Småningom står vinterträdgården på tur...men först skall vi jobba med utsidans rappning. En stor utmaning blir också ett av badrummen, som är så gott som ofärdigt med undantag av ett badkar som är nedsänkt och ingjutet i golvet, ala italiensk stil.
Jo, och bastun är färdig, men den kan vi inte använda ännu eftersom resten av våtutrymmet inte är klart. Kakelplattorna är beställda....vita medelstora kombinerat med mosaik i skiftande vinröda toner.
Kram fr Janet

Inga kommentarer: