fredag 10 juni 2011

BADSÄSONGEN I NÄTIHAMN HAR INLETTS

Vad kan man göra, då temperaturen i skuggan visar +33 och man tror att man förgås. Jo man kör ut till vårt sommarställe i Nätihamn och slänger sig i havet. Nåja, det var ju inte riktigt, så som det gick till, utan kroppen skulle ju nog vänjas med det kalla vattnet, innan jag vågade på, att doppa mig. Långgrunt är det också, så man får nog gå en bit, innan man kan börja simma, men en idealisk simplats för små barn.

Helt otroligt, att man vågar simma redan nu, för det brukar vara med nöd och näppe som man vågar doppa sig, då midsommarveckan inleds... så vi har börjat sådär 2 veckor tidigare med badsäsongen i år. Jag älskar, att simma...så jag hoppas, att badsäsongen varar länge. Dessutom gör det gott för min rygg, att simma i havsvatten.
För att komma ner till stranden, passerar vi ngr små mysiga röda, men helt övergivna fiskarstugor. Lite tråkigt, att de får förfalla år ut och år in...ägaren vill inte vara där...men vill inte sälja dem heller.
Så har vi vår släkts sommar stugor...vi är liksom alla samlade i en klunga, men ändå på passligt avstånd ifrån varandra....men vi kan hojta till varandra, att "kaffet är färdigt".
Här är en av min moster och hennes mans nybyggda sommarstugor, med en jättestor altan, som binder ihop båda, sommarstugorna. Där kan man minsann ta en sväng om i en midsommarvals.
Här i denna lilla bod, förvaras alla bord och bänkar för midsommarmiddagen och sommarens fester.
Hos min alltid så gästvänliga morbror dukas det varje midsommar till fest, med långbord, musik och allsång. Just nu håller de på och flyttar ut hit fr staden, så det var städning och blomplantering på gång.
Från vår villa, eller min mors, men det är ju alltid där vi huserar, kommer bilder senare. Den villan är uppe på berget, med utsikt över havet och solnedgången...men först skall mamma anlända med tåget...så skall det fixas och planteras, städas osv. Sedan kommer fotona.

Ha ett skönt veckoslut, mina vänner....och släng er i havet eller sjön om det blir för hett! Det gör susen!

Kram fr Janet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej i värmen!
Ja-a, nog har det varit varmt.Man får nog söka sig i skuggan mellan varven.Barnen inledde badsäsongen igår.Jag var hemma undet tiden och slipade ett gammalt bord som skall målas.Varmt hade jag och brände mig lite i solen.Men bordet är slipat och grundmålat.
Ojoj,så fina villa-bilder! Väntar med iver på bilder från din mammas villa.Jag skulle SÅ gärna äga en villa men min man är inte alls intresserad.Kanske om jag vinner på lotto, så slår jag till :) Skulle även nöja mej med en husvagn... Ha det så bra/nina

janets home & decoration sa...

Hej Nina!
Oj vad duktig du är, som orkar slipa och måla bord i denna hetta! Jag sitter bara med isvatten i glaset i solstolen i skuggan...MEN jag jobbar tidigt på morgonen..tar siesta mitt på dagen...och på sena kvällen jobbar jag igen.
Sommarstugan, är ju inredd i min mors smak... liten, som ett dockskåp. Husvagn skulle vara riktigt kul...jag har många gånger tänkt...och planerat i mitt sinne, en riktigt romantisk husvagn..OJ, vad jag fick lust för det nu!
Kram fr Janet