söndag 26 juni 2011

HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT ÄPPELVIN

Kanske inte riktigt så... vinet var nog från Chile.
I år blev det en lite annorlunda midsommar än det vi är vana med. Vi har ju alltid varit med släkt och vänner i Nätihamn, där vår släkt har sina sommarstugor. De gamla kyrkobänkarna brukar plockas fram och det dukas till långbord.
Då min morfar och mormor ännu levde, brukar allsång ordnas efter middagen nere vid stranden och min morfar brukar inleda spelandet, med att på mandolin spela finska polskan.
Sång och spel traditionerna har alltid levt kvar...även de traditionella sångerna, som "Dansen den går upp på Svingsta skär" , "Rönnerdal", "Dans på Brändö brygga" osv.
Vädret ville inte riktigt till denna utomhusfest, denna midsommar, så vi hade en midsommarafton i hemmet i stället.
Även med levande violin musik...
Vi ställer oss till bords... pojkarna var ute och kastade pil, så länge vi fixade det sista.

Jag tycks alltid bli fotograferad, då man är som mest i farten..och inte hunnit annat än stå vid köksspisen :)
Karis hund Artturi, tittar noga efter godbitarna, men synen börjar vara lite dålig, sten döv är den också, men så är den ju snart 17 år!! Huru skulle vi vara om vi vore 119 år?
Finns det ngn som kan vara så söt, som vår Bianca, då den med längtande blick tittar på en...och så gärna vill ha en godbit.
Här är "Skutnäs skräck" :) vår gråa Fritiof...kattfajt på gång, ja nästan. Till vårt hus släpper den inga obehöriga. Sedan satte även den sig till bords och tittade med bedjande ögon på godbitarna med Skagenröra.
Så har även helgen gått i arbetets tecken.
Här är en bild på huru huset såg ut, då vi köpte det.
Nu har den lilla muren blivit vitmålad och 6 st smaragd tuijor har planterats. Idag planterades också 2 st prydnadsaplar. Lite småa är ju alla plantor ännu...men de blir väl en dag stora och fina.
Nu är det bara en rosenport, som fattas, trädgårdsbelysning och annat smått och gott.
Den fula dörren skall fixas och så drömmer jag om ett större tak, gärna en rundel och en stor rundad trappa med pelare ...har nämligen sett ett hus i Washington, som jag tycker har ganska fina pelare...det var visst ngn Obama, som bodde där. Nåja, det var väl att ta i...men lite pelare kan man väl i alla fall ha.
Här är dagens trädgårdsarbetare, Kari och Vincent, i full gång...och mor springer med kameran och däremellan rör hon om i laxsoppan.
Jag hoppas ni haft en riktigt skön midsommar, trots regn och rusk...men nästa vecka...då kommer visst värmen tillbaka.

Kram fr Janet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder och berättelse du delar med dig. Ha en skön sommar! Hälsningar Nettan

janets home & decoration sa...

Tack Nettan!
Önskar bara, att man hade mera tid, att fotografera och blogga!
Kram fr Janet

Anonym sa...

Supersnyggt Janet!!!