torsdag 2 juni 2011

UNDER KÖRSBÄR OCH ÄPPELBLOM


Vad det är vackert just nu. Den absolut bästa tiden. För visst är det som vackrast mellan hägg och syren. Vackert är det också under mina körsbär och äppelträd, som just nu blommar i sin fulla prakt... det är också det enda, som blommar i min trädgård, förutom maskrosorna. Fast det skall bli mera blommande fleråriga växter...det tänker jag, varje kväll, innan jag går och lägger mig och sitter i vinterträdgården och filosoferande tittar ut genom fönstren. Jag vill ju ha...rosor, liljor, paradisäppelträd, ungersk hängsyren osv. Får se vad det blir... någon grop skall väl bli grävd denna sommar.
Ja och sommaren, då man borde hinna med så mycket, vi som alla lever i den delen av världen, som bara får njuta av allt det grönskande och blommande i bara några månader. Så är det ju allt annat vi vill göra under sommaren, eller bör passa på att göra...med huset t.ex, så länge vi har värmen.Fast just nu, tänker jag njuta av att få sitta under mitt körsbärs och äppelträd...lite som "Tjuren Ferdinand" och bara dofta, kanske med en bok och en kopp kaffe.
Jag önskar er alla en fin helg! För många blir inkommande helg, ett minne för livet. Det är en stor dag för många på lördagen, ss studenter och alla andra, som lämnar en skola, som de gått i under många år. Vägar skiljs åt och ni åker kanske ut i världen för att studera... men en dag återvänder ni kanske till just ert äppelträd, där ni får sitta under blommorna och minnas just denna vår, då ni blev dimitterade. Lycka till alla, som får sin examen!

Kram fr Janet

2 kommentarer:

milou sa...

Äppelblom,finns det ngt finare än det?
Äntligen sommar!!!

Anonym sa...

thanks for sharing..