fredag 12 juli 2013

HEMMAGJORD LIMONCELLOIdag har jag gjort Limoncello...och då vet ni ju alla varifrån jag fick den iden...
Ja, tittar man på "Sommar med Ernst", så får man en hel del ideer. Har nog många gånger tidigare tänkt göra egna likörer, för de är ju så mycket godare. Dessutom är de alltid trevlige "Ge bort Presenter"
Snart börjar körsbären mogna och då skall jag testa, att göra Körsbärslikör. Gäller bara att hitta trevliga flaskor och etiketter, för dessa drycker.
Ifall ngn annan vill testa att göra egen Limoncello, så här är Ernst recept.


LIMONCELLO
Ingredienser
13 ekologiska citroner
7.5 dl brännvin
2 dl vatten
1.5 dl socker 
Gör så här
1. Skölj citronerna väl. Skala dem med en potatisskalare men var noggrann med att så lite av det vita skalet följer med som möjligt, då det ger en besk smak. Lägg skalen i en burk med lock. 
2. När citronerna är skalade, dela dem på mitten och pressa ur all saft ner i burken med skalen. Häll sedan över brännvinet. 
3. Låt blandningen stå en vecka, gärna i ett mörkt rum. Blandning kan stå praktiskt taget hur länge man vill, dock ska man sila bort skalen efter en tid.
4. Efter första lagringen: koka upp vatten och socker och låt sockerlagen svalna helt. Häll sedan ihop sockerlagen med citron- och brännvinsblandningen och blanda väl. Låt stå ytterligare en vecka.
5. Sila av limoncellon och häll upp på väl rengjorda flaskor.


Så nu är det bara att vänta ngr veckor...

Kram fr Janet


4 kommentarer:

Gerd sa...

En gång i tiden gjorde jag hallon likör och det blev nog riktigt bra. Så har jag också gjort "körsbär i rom" men det blev inte lika bra !!

A.L.M. sa...

Hi I'm Ana from Blogginup.com.

Blogginup is a bloggers tool that allow you to increase the traffic to your blog.


It is also a website that allows users follow content of blogs that you like in the easiest way.

The user can follow your content and with labels marking the post or blogs.

Hundreds of bloggers use Blogginup.com.

 
I invite you to come and add your blog in less than 1 minute and start having your own followers to follow your blog.
  
http://youtu.be/o_j8j7RXl-Y

blogginup.com

English version blogginup.com/en/

Regards!

Anonym sa...

1/2 lit vatten, 1/2 lit strösocker, 1/2 kg citroner, 1/2 lit okryddat brännvin eller vodka. 1)Värm upp vattnet och blanda i sockret tills det har löst sig helt och hållet. Låt det sedan svalna. 2) Tvätta citronern och skala av det gula på skalet med en potatisskalare eller liknande. Undvik det vita delen av skalet, då det ger en besk smak. 3) Lägg citronskalen i sockerlösningen och häll på spriten. Låt likören stå svalt och mörkt i 2 veckor, gärna i tättslutande burkar. Sila bort skalen och servera citronlikören iskall. Hemgjord limocello receptet är från Allers 14/12. Hälsn. Irma

janets home & decoration sa...

Tack snälla för era komentarer :)
Gerd, då vet jag att körsbär i rom är inget man behöver pröva på :)

A L M, thank you, and I will check the website when I have little more time :)

Irma, lite annorlunda var ditt receptet, sockermängden är ju också större, Tack för receptet...alltid trevligt att testa olika varianter, så att man får fram den bästa :)

Kram