tisdag 27 augusti 2013

LITE LIM, LITE SPETS, LITE ROMANTIK

Jag är ju lite galen i spetsar...och jo också rosor och ibland då man kikar in på olika bloggar, så snappar man upp någon ide...ändrar lite om själva iden och då blev det så här. Hade en enkel några euros glasvas, som jag piffade till. Metervara på bomullsspets har jag en hel del och även gamla spetsar. Det svåraste att hitta var lim i sprayform (som används rätt mycket i svenska inredningsprogram), men hittade ett på Tiimari. Tyvärr märkte jag då jag började spraya det på den vita spetsen, att det var gult i färgen!! Efter några dagar hade dock det gula försvunnit och blivit transparant, så jag vågade mig på att spraya vidare. Har nu även hittat en dubbelt större spraylimsflaska på Halpa-Halli, för nästan samma summa och den är transparant.

 Så lite lim och lite spets och en ful vas, som man tröttnat på och så fick jag denna romantiska vas för mina rosor. Knöt fast ett rosa rosettband, eftersom dagens rosenbukett blev i rosa. Rosetten kan man ju lämna bort, tror nästan att den är bättre och enklare utan.

 I min iver fick några gamla pestoburkar också ny beklädnad och några pilttiburkar väntar också på att få spets på sig. Riktigt söta är de i mörkret med ett värmeljus i...och kostade nästan ingenting alls.

Behöver jag nämna, att de inte går att diska i diskmaskin :)

Nästa projekt skall göras av genomskinliga engångsmuggar, vilka jag hoppas få klara till Veneziaden.

Kram fr Janet

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Vilken fin idé och lätt att genonmföra. Pilttiburkarna är jättesöta.
Linnéa

janets home & decoration sa...

Ja de är ju så enkla att göra, Linnea och faktiskt nätta då ljuset lyser i dem i kvällsmörkret. Skall göra en uppsättning till vintern, att hänga med järntrådar i fönstret i min vintertädgård...men söker glasburkar med rundare form till det...
Kram Janet