måndag 5 augusti 2013

UTFLYKTS VECKOSLUT

Detta veckoslut har vi besökt utflyktsmål i vår bygd...pärlor eller paradis, som vi ofta glömmer bort, att vi nästan har runt knuten. För visst finns det vackra ställen att njuta på i vår omnejd, men vi glömmer så lätt bort, att besöka dem....och reser istället bort längre vägar för att få uppleva ngt vackert. Vi beslöt att ta en tur till sommarrestaurangerna/cafeer i vår nejd, för att njuta av de härliga sommarkvällarna, som vi haft detta veckoslut. På lördagkväll blev det Hickarö Beach, som jag inte besökt på många år, för att det varit så nergånget, trots sitt vackra läge.

 Inomhus restaurangdelen hade fått ett riktigt charmigt lyft, med små avskilda "matbås" där man mera privat kunde avnjuta maten...och det gillar jag, samt inredning i lantlig Shabby Chic stil.
 Utsikten från terassen, där vi satt är ju verkligen inte "fy skam"...

Så åkte vi vidare till ett ställe som jag (täcks jag säga det )...aldrig besökt, Cafe Bryggan i Öja...så vackert, så vackert!

 Mängder med båtar hade förtöjt vid bryggorna...och en hel del bekanta råkade faktiskt vara där...hörde att det var Navigations sällskapet från Jakobstad, som hade träff där.

 Karis hund Akitan "Riki", tyckte också att det var skönt på bryggan... Mysig liten Shop i Cafeet...

 ...och även här, en helt underbar havsutsikt!

 Avslutade sommarkvällen med lite champagne här hemma...

Söndagkväll körde vi mot Kronoby, för att besöka Hästöskatan...men stannade längs Hästöskatavägen för att besöka Korpholmens SpetälskeHospital. Har flere gånger velat ta en titt på det lilla Museområdet, som varit med om så mycket tragiskt i forna dar...inget upplyftande utflyktsmål...men intressant, men kan nog säga, att det kändes lite kusligt denna sommarkvällen, att gå där och fotografer...helt ensam. Hade en sådan där tung känsal, då vi gick omkring där.
Knäppte även ett fotografi, som fick håret lite att resa sig på armarna...det fotografiet har jag ikväll mailat till experter i Australien, för att få veta vad, som syns på foto...vilka änglar, som skyddade en av byggnaderna...


 Nog är det med en liten klump i halsen, som man läste orden på denna Minnessten..

Vi "växlade om" sinnesstämningen och körde vidare till restaurang Hästskatan, för att ta en kvällskaffe och glass. Plus i kanten för detta ställe, som hade vattenkopp åt hunden, det råkar man sällan på. Dessutom kom ägaren själv iklädd snygg kostym och frågade om det får vara en påtår...det är man inte heller van med.


Även här var havsutsikten helt underbar. Vi satt och njöt en stund i kvällssolen och hörde på barnens skratt, då de simmade och plaskade i vattnet.

Hoppas att det fina sensommarvädret finns kvar ännu länge i augusti, så vi får njuta av vårt vackra landskap i ljumma sommarkvällar...för säg, vad är bättre än det?

Kram fr Janet

Inga kommentarer: