torsdag 29 augusti 2013

SKÖRDETID OCH MERA PYSSEL

Om jag hittar trevliga ideer på nätet, så sparar jag dem ofta i olika mappar, för att senare då jag har tid kanske testa någon av dem.
 Nu i skördetider är det säkert många, som har kryddväxter i sin trädgård, som skall sparas inför vintern....och detta tyckte jag var ett enkelt och bra tips på hur du förvarar kryddor. Placera i små isbitsfack, häll lite matolja ovanpå och in i frysen med dem. Då de frusit till slår du lös bitarna och placerar 3-5 av varje sort i en liten påse och in i frysen igen. Då har du passliga "portioner" till soppor, såser osv.
Iden tror jag att jag hittade på denna Facebook sida.
 Så länge vi har ngr löv kvar på trädena, så kunde detta vara en kul sak att testa. Vackert för garnering av tårtor, t.ex.

 Kiwi frukt får vi ju tag i året runt, så dessa godsaker kan man ju göra när man vill...

Så var det pysslet, som jag skulle göra till Venetiaden... Den iden hittade jag också på nätet, men minns inte var. Engångsplastmuggar och gamla tygrester har vi säkert alla. Antar också, att man kunde göra dem av trevliga servetter och decoupagelim, men säkert mera "pillande".
Sedan är det bara att plocka fram Julljusslingorna och skära ett kors upptill på engångsmuggen och peta in lamporna fr ljusslingorna.
Gjorde igår 6 st i olika pastell färger och nu skall jag ut på gården med sprayburks limmet och göra 8 till, som dottern just klippt till.
Så återstår att hitta julljusen...och att hänga upp dem ovanför bordet på terassen.

Kram fr Janet

Inga kommentarer: