måndag 28 februari 2011

ROMANTIC TOILE DE JOUY

Det är väl ingen som missat, att jag egentligen tycker om ganska romantisk inredning...just nu. Egentligen har jag under några års tid haft en mycket romantisk period och funderat lite vad det kan bero på. Det är allt fr vinglas i askrosa till doft ljus i rosa, som "vandrat hem" från butiker. Kanske det har med Kärleken att göra...
Är det någon, som missat, att jag också tycker om Toile de Jouy tyger och tapeter? I ett funkishus, kan ni kanske tänka. Inte i hela huset, men mitt sovrum har ju fått en fondvägg i Toile de Jouy. Oftast är det ju sovrummen, som inreds med dessa tyger och tapeter.
Följande rum, nåja rum eller rum, som skall få fondvägg med detta mönster är, hör och häpnad, garaget! Ett romantiskt garage? Ja kanske det...men ett kontor/arbetsrum/mottagningsrum är vad det är planerat, att garaget skall bli.

Dessa sängkläder i Toile de Jouy tyg kommer från Laura Ashley.


Här är lite inspirations bilder, för den som tycker om den blåa färgskalan.
Fortfarande romantiskt, men en lite manligare variant i svart och vitt.


Småningom kommer väl tövädret, fastän våren känts långt borta den sista tiden med temperaturer på -20- -30 grader.
Då det blir blött i skog o mark, kan jag gärna tänka mig att ta en promenad i dessa söta stövlar.

Vem vet...kanske man snart får användning för dem. Våren har faktiskt gjort sig påmind i detta underbara vårvinterväder, som vi haft idag. Ett perfekt väder med tanke på att barnen har Sportlovsvecka. Vi får hoppas, att vädret håller i sig...hela veckan.
Kram fr Janet

2 kommentarer:

Gela sa...

Hej, googlade på virkade sängtäcken mönster och hittade in hit. Som utflyttad Pedersörebo så var det jätte roligt att hitta in hit. Önskar dig en fin kväll/Gela

janets home & decoration sa...

Roligt att du "tittade in"...och som utflyttad fr trakten.
Kram Janet