söndag 6 mars 2011

SnowCastle of Kemi

En av sportlovsdagarna åkte vi till Kemi, för att besöka Lumilinna. Vädret var helt otroligt...strålande solsken och noll grader. Man kunde ju tro att det första fotot är taget från ngn expedition i Antarktisk, men det är takdelen av den "jätte iglo", som inhyser Restaurang, Kapell, Hotellrum och en hel del annat. Här följer en liten rundvandring för er, som inte besökt stället. Detta är några av de flere hundra foton, som vi tog där.

Ingången till Lumilinna, som är beläget alldeles vid havet.
Det lilla kapellet var bedårande vackert. Ett dop här...kanske inte, men ett vinterbröllop, vore ganska annorlunda.
Då man kom in i restaurangen, möttes man av Batman statyn i is, ca 2,5 meter hög, var själva Batman.

En av kabinetterna hade Ice Age tema. Helt otroligt var utsmyckningen i snön längs väggarna...och kolla in Mammuten!En annan del av restaurangen hade Asterix och Obelix tema.
En fantastisk fondvägg, bestående av en by. Här drack vi kaffe och varm choklad.
Detta är en av de två gångarna till Hotellrummen. Vi måste ju bara slänga oss i Issängen i Hotellets swit, som också hade en liten stjärnhimmel gjorda av isskulpturer. Dock saknade rummen dusch :) och toalett. Undrar huru de löste det, ifall man övernattar. Potta kanske?

Här kommer några "utomhus" bilder.

Lumilinnas två maskotar, två jätte snöbollar, hoppade också omkring. En del barn älskade dem...men endel barn gallskrek och sprang undan dem, men vi tyckte om dem :)

Sätter i ett annat blogginlägg, lite bilder av Isskulpturerna. Det var ju seriefigurs tema, så det fanns en hel del spännande skulpturer.
Fastän jag inte är ngn vän av den envisa vinter vi haft i år, så måste jag säga, att Lumilinna i Kemi är en verklig upplevelse och sevärdhet. För varje rum vi gick in i, gapade munnen mera och mera. Helt otroligt, att denna skapelse smältar bort varje vår och återigen byggs upp för kommande vintersäsong. Lite glest med besökare var det, så jag hoppas, att denna sevärdhet finns kvar många år ännu.
Kram fr Janet
2 kommentarer:

Milou sa...

Tack Janet att jag får ta del av dessa underbara bilder och berättelse om Lumilinna.
Tänk att att få uppleva detta i verkligheten!!!

janets home & decoration sa...

Milou, det är faktiskt en riktig sevärdhet. Roligt, att du tyckte om bilderna!
Kram Janet