måndag 8 augusti 2011

BOSTADSMÄSSAN, PART 2

Här kommer bilder från Bostadsmässan på ngr vackra saker, mindre vackra saker och på ngt som du som tycker om hantverk, kanske kan göra själv.


Dessa trädgårds/solstolar, som fanns i ett flertal färger och även med en söt tillhörande nackdyna i linne tyg och som även fanns att få i olika träslag, tilltalade mig verkligen. Enkel, snygg design...påminde kanske lite om Tapiovaaras Mademoiselle stol, från 60-talet. Oj vad de skulle passa bra till vårt hus...ett måste till nästa sommar. Priset var inte heller blodigt, fr 85€- 135 €, beroende på val av träslag.

Den mysigast innomhusbastun, som var placerad i husets andra våning, tyckte jag, att Puukymppi Oy, s hus hade. De flesta bastu avdelningarna i bostadsmässohusen, var väldigt mörka, svarta och murriga. Denna är också lite mörk, men gav ett väldigt mysigt intryck. Opraktiskt med kuddar på laven, kan ngn kanske tycka, men "so what", vi har väl tvättmaskiner idag, som fixar det.

Bubbelpool hörde förstås också till denna bastuavdelning.
Dessa 2 lampor fanns också i samma hus. Eftersom man inte kunde gå in i detta sovrum, så kunde jag inte heller ta reda på av vilket material de var gjorda. På ngt sätt söta...och jag kan tänka mig, att de ger ett rätt stämningsfullt sken i vintermörkret.

Så kommer vi till avdelningen, ja vad skall man kalla det, byggmisstag? Var t.o.m tvungen att fråga Teri Hus representanten, huru i all sin dar man kan ha förstört en fin paradingång i ett annars så vackert hus, med att placera denna trappa såååå fel? I mitt öga sticker det, då trappan tar nästan en meter av en klassisk fin öppning in till husets sal.

Kvast eller lampa? En riktig fuling, som dinglade över ngr köksbord i 2 av bostadsmässans hus.

Dock tog nog denna taklampa eller minneslapp lampa priset till fulhet. Den förstörde i princip hela köket i det annars så vackra stenhuset från Kannustalo. Må kalla det design...men passar inte alls ihop med en annars övervägande klassisk inredning och gav ett slamsigt och råddigt intryck mot de vackra vitrindörrarna i gammaldags grå färg.

Här kommer ngr bilder och kanske ideer, som den händige kan fixa åt sig själv.
Denna "rufsiga" stol i rya teknik, fanns i ett barnrum. En liten damsamlare kanske, men säkert mjuk och skön för lill flickan, att sitta i.

Inte ett konstverk, som riktigt jag skulle hänga på väggen...men har man överlopps klädgalgar och vill sprutmåla dem svarta, så kanske man kan göra ngt liknande.

Så till sist för oss virksugna. En söt liten badrumsmatta...eller varför inte sovrumsmatta.

Två virkade vaser...häll dock inte vatten i dem, tror ej att de är så täta. Går ju alltid att sätta in en högre glasburk i dem, ifall man tänker använda dem som vaser.

Kram fr Janet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ganska intressant att se hur finska och svenska bostadsmässor liknar varandra. Vart har tagit kreativitet, inovation väg? De bara kopierar varandra!
Angående lamporna som du har tagit bilder på den komihåg lampa är designade av Ingo Mauren en tysk lampförmgivare. Jag älskar hans lampor men de ska vara i rätt miljö och som du påpekade, passade verkligen inte i rummet.
De andra två som du kunde inte se på närmare hål man kan faktiskt göra själv med spets typ "guipire" med kraftig relief och mycket stärkelse innan man sy den. Det blir verkligen vacker.
Fårtsätt att rapportera det är mycket intressant. Ha en trevlig helg, Jujunin

janets home & decoration sa...

Tänkte det samma med de 2 vita lamporna...spets el.ngt liknande kunde man göra dem av. Det kommer som sagt mera bilder fr Bostadsmässan...vi tog ju ca 800 st, men så många sätter jag ju inte på bloggen:)
Tack för din kommentar Jujunin...och tack för de underbara tygerna jag handlade av dig.
Kram Janet