onsdag 10 augusti 2011

VINTERTRÄDGÅRDEN OCH SHOPPING

Nu har jag äntligen hittat några tyger, för möblerna i vinterträdgården. Eftersom golvet är ett naturstensgolv från Marocko i färgerna svart/grått/vitt, så är det ganska krävande vad jag blandar ihop med det. Det randiga tyget skall få modernisera min Biedermeier soffa, som har en stomme i svart...den skall bara omkläs nu :) Kuddfodral skall det bli av det svart/vita Toile de Joey tyget och det enfärgade gråa...och så stolarna, de skall få vit klädsel. Praktiskt med hund och katt i huset.

Så har jag ju blivit överförtjust i "Tassels"...undrar varför? Kan det möjligen vara Maria Montazamis förtjänst?
Dessa stora Tassels kunde jag inte motstå, tyckte de skulle passa så bra i vinterträdgården med mina Lene Bjerre lampor i glas och svart lampskärm.

...och så här blev det...
Här ser ni också en glimt av det krävande golvet i stjärnmönster, som jag får lov att rätta mig efter.
Så lite shopping i Oulu, blev det ju också, från en av mina favorit butiker där, Kaira House. Där hittar man alltid ngt trevligt och till rätt bra priser.Denna gång blev det denna uppsättning tavelramar (skall hängas upp i Finrummet) med tassels, naturligtvis. En rätt tung pjäs, så det kräver borrning och tappning i stenväggen.
Denna spegel i silverfärg, köpte jag som inflyttnings present och min dotter Juliana...lite kontrast till hennes rätt häftiga shackrutiga golv.
Så nu väntar jag bara på att det skall sluta regna, så att jag får ta ut soffan ur garaget och riva av den det gamla , fula, dammiga plyschtyget som den blivit omkädd i på 50-talet.

Kram fr Janet

2 kommentarer:

Pia sa...

Jösses, vilka inköp och vilken butik!!!
Roligt att se bilder från bostadsmässan och fina kommentarer! I tidningarna är juttuna så "platta".

Vi var också till Ranua i juli och jag blev positivt överraskad av den parken!

Ha en skön helg!
-Pia-

janets home & decoration sa...

Jo, i Oulu finns en del trevliga butiker...
Bara jag nu skulle få tyget på soffan och stolar, så vore jag glad :)
Kram Janet