söndag 1 september 2013

VENEZIADEN PÅ EN LANTGÅRD

Denna Veneziad åkte jag med dottern och hennes pojkvän till hans föräldrars lantgård, för att grilla och umgås. Många kossor har de...en bra bit över hundra och alltid är det ngn, som kalvat, så naturligtvis måste vi ta en runda till fähuset, för att titta på de gulliga kalvarna först.
 Lite nyfikna...och lite blyga...men inte att undra på då vi som ser söta kalvar så sällan, kommer med kameran i högsta hugg.

 Kvällens grillmästare, dottern Evelyn med svärmor och värdinnan Maja...

 Baconinlindade chamingoner, halomiost och kycklinfileer och flere goda sallader åt vi.

 Överallt på gården blommade så vackra höstblommor


 I det mysiga lusthuset hade Maja dukat upp.
Kaffe och en så fin tårta åt vi senare innomhus...tårtan var så fint dekorerad med marsipanblad, som var gjorda som höstlöv...glömde tyvärr att fota den och märkte nu, att Maja är en riktig baddare på att garnera tårtor!


Hur gick det med mitt "tingeltangel" projekt, som skulle upplysa terassen? Jo, det blev klart...men inte det lättaste att hänga upp...men som tur var fixade Evelyns pojkvän det.


 Då vi kom hem från landet, var det redan mörkt och solcellslyktorna lyste i trädgården.

 Vi skyndade med att tända ljusen i trälyktorna... Tända "tingeltanglet"...

 Tända lyktor i olika färger på muren mot gatan...få se huru många som "vandrat iväg" av dessa i natt...de brukar liksom försvinna ibland..

..och vi tände lyktorna på balkongen...

Hade en riktigt trevlig kväll med massor av skratt och roliga historier...
Vi hade hoppats på att se björn också, eftersom den lufsat där ute på landet runt knutarna nästan, för bara ngr dagar sedan...men vi fick nöja oss med att se foton på avtryck från björntassar...fast egentligen är jag nog glad, att den inte dök upp.

Så kryper jag till sängs...och konstaterar att det för en gångs skull inte hörs en massa ljud av smällare...det var ju förbud pga brandfaran att skjuta raketer, smällare och tända brasor...

Kram fr Janet

Inga kommentarer: