söndag 22 september 2013

VILKEN LÖRDAG!

I går lördag, deltog vi i Skutnäs Loppisrunda...lite i sista minuten anmälde vi oss, så det blev 2 intensiva dagar innan, att plocka fram allting...putsa och prissätta. För att göra det lite extra stressigt, så fick jag iden att ha ett tillfälligt cafe inne hos oss, vårt hus har ju en gång i tiden varit i Pedersörehandelslags ägo och inhyst flere matbutiker, så det öppna konceptet passar rätt bra för ett cafe. 
 Gjorde det tillfälliga cafeet ändå enkelt...inte 7 sorters kakor liksom att välja på, utan det blev macarons och gammaldags äppelkaka ned vaniljsås. Kaffet gjorde vi på bönor (ekologiska och fair trade), som vi malde och bryggde och så fanns det saft för småttingarna. Riktigt lyckat blev det och vi gör det säkert igen och då skall vi planera in levande musik också!

 En del av prylarna vi sålde hade vi inne i vinterträdgården, med tanke på det ostadiga vädret.. största delen av loppis sakerna hade vi ute på gården. Rätt tur hade vi i varje fall med vädret...tills ngn gång 14-15 tiden, då det kom en störtskur.

Massor tittade också in i Madame & Mademoiselle Shop och fyndade en hel del på reaslutspurten...som vi naturligtvis fortsätter med nästa vecka!

En riktigt trevlig lördag med många bekanta ansikten, vilka jag önskade att jag hade hunnit sitta ned med och prata i cafe delen, men jag tyckte mest jag sprang från det ena stället till det andra och fastän vi var 4 st som betjänade kunderna, så hade vi fullt upp, men så roligt!

Någon ork för matlagning fanns det inte då kvällen kom, så det blev hämt mat...och även en flaska rött för att koppla av lite senare på kvällen...senare och senare, somnade 18.30-tiden...vaknade 23-tiden...somnade om 23.30-tiden och vaknade i morse...rätt utvilad vid 08. snåret...men den piggheten varade inte länge. Vår vinterträdgård ser ännu ut som ett lopptorg och jag har mest snarkat på soffan idag, ack så skönt med en riktigt vilo söndag, för det behövdes.

Kram fr Janet

Inga kommentarer: