söndag 22 april 2012

ROMANTIK PÅ ASPEGRENS

Äntligen tittade solen fram, om dock bara för några timmar, men det satte genast fart på oss att gå ut i naturen...eller rättare sagt, så åkte vi iväg med bilen och stannade till vid ngr ställen. Ett av dem blev Aspegrens trädgård, vår vackra oas i Jakobstad, som börjar väckas till liv efter sin vintersömn. Så här kommer en kavalkad av bilder därifrån. Jag kan bara berätta åt er läsare från andra orter, att besök denna 1700-tals trädgård, om ni har vägarna till Jakobstad, den är så vacker på sommaren.

 Lusthuset i trädgården.


 Bilder från Orangeriet. Trädgårdsmöblerna är utsatta och i orangeriet växer det så det knakar.

 Uppe i andra våningen finns Örtagårdens Cafè, som ännu inte var öppet, men vi fick kika in. Genom fönstret, se man ut över trädgården och Rosenlunds prästgård.
 Piknik korgarna väntade på hyllan för kommande trädgårdsbesökare.

 Det gamla 1700-tals stenfähuset, där Pedersöre Hembygdsmuseum finns."Romantiken" stod fjärilsparet för, som flög omkring. En liten krokus stack upp i rosenträdgården och där svärmade de för varandra. Kari lyckades fånga dem bra med det nya objektivet.Har blivit en del natur bilder på sistone... har inte haft så mycket tid med att inreda och fixa här hemma....men småningom blir det väl  lite mera inredning, bara vi kommer igång med våra projekt.

Jag hoppas ni hunnit njuta av dagens solglimtar!

Kram fr Janet

Inga kommentarer: