tisdag 17 maj 2011

ATT INREDA EN BALKONG

Snart börjar det bli dags, att måla balkongen efter förra sommarens rappning av fasaden....och efter det äntligen få börja inreda den. Från vårt sovrum öppnas franska dubbeldörrar ut till balkongen, som är rätt stor, ca 18 m2. Balkongen har samma rundade form som vinterträdgården, eftersom den ligger ovanpå den. I höstas ljöt Kari värmeslingor i golvet, så att det skall hållas torrt och isfritt under vintern. Funderingar att sätta ett plexiglas tak över balkongen har vi också haft, men jag tror att den får förbli helt öppen.

Det är inte lätt att hitta inspirations källor för balkonger, antingen är det inredda små balkonger man hittar eller så magnifika oaser med jacuzzi poolar på balkongerna.
Ngt typ av moskito nät, skulle jag gärna vilja få dit, hängande över en bekväm soffa...gärna en soffa av rundad modell, eller järnsäng.


Rotting möbler tycker jag är väldigt vackra, dock inte de mängder av slätstrukna utomhus rotting möbler, som säljs i minut och parti i varje finsk inrednings affär...de är bara för trista.


Levande ljus skall det förståss vara i typ av lanternor eller med skyddande glashölje omkring.

Mycket kuddar skall det finnas. Det blir ju extra roligt, kan ni kanske tänka, då ett överraskande regn kommer.Gröna växter och lite blommande växter också. Varför inte en liten köks kryddodling.
Detta är väl ungefär storleksklassen på vår balkong. Eftersom det finns planterat på vår gårdsplan en sypress häck, så tror jag det skulle se väldigt trevligt ut med ngn sypress på balkongen också. Särskilt om man belyser upp dem på sensommar kvällen. Sedan är det ju bara att på hösten planter ner dem utomhus, för att följande sommar flytta över dem till balkongkrukorna igen.


Ja vi får se hur det blir..lite chabby chic i varje fall. Kanske det blir en början med 2 fåtöljer..det är ju inte det lättaste att vara sakletare och hitta de rätta sakerna genast, då man skall inreda. Det måste liksom "växa fram".
Ha en skön dag, mina vänner!
Kram fr Janet


Inga kommentarer: