tisdag 25 januari 2011

POJK SOVRUM

Nu har jag börjat ge mig an på Vincents sovrum. Väggen som tavlan är på har vi låtit spira upp. På andra sidan väggen finns vårt TV rum. Dessa 2 rum var ett stort öppet rum, som på butiks tiden hade inhyst kyldiskar, men vi behövde flere sovrum, så därför fick väggen komma upp.
En del veckoslut övernattar också Karis pojke här, så då har pojkarna egen kupè.
Tavlan är gjord av tyg på meter vara, som spänts fast på en gammal ram till ett myggaller för fönster.
Av resterande bitar sydde jag 2 kuddöverdrag. Den gamla överdelen till ett 20-tals köksskåp, fungerar som nattduks bord. Det fula gröna glaset bytte jag ut mot ett gråttrandigt tyg. Två stycken plädar i svart-vitt och London motiv ligger i fotändan på båda sängarna.
Skrivbordet är 1900-t och gjord i mörkbrun betsad björk. Stolen är i Jugend och såväl stol, som skrivbord är i orginal skick. På skrivbordet finns en gammal figurin från Kupittan Saven. Tavlorna ovanför skrivbordet är batteridrivna, dvs på tavlornas sida finns en knapp, som gör att de små lamporna i tavlorna tänds.

Ännu är inte rummet färdigt. Vindsdörren bredvid skrivbordet, skall målas...gardiner till fönstret skaffas osv. Det gäller ju att hitta saker som passar in, efter hand. En liten utmaning är det också, att få inreda ett pojkrum, eftersom jag tidigare inrett åt mina 3 döttrar, allt från prinsessrum till tonårsrum.
Så behöver de ju få ha sina egna önskemål också.
Kram fr Janet

Inga kommentarer: